LABEL NOT LABEL #3: Gunn-Truscinski Duo (VS) / Cian Nugent (IR) / Cam Deas & Sheldon Siegel (VK/BE)

Met LABEL NOT LABEL inviteert LADDA op onregelmatige basis collectieven, labels, organisaties, en andere zootjes ongeregeld die zichzelf binnen de grenzen van DOK etaleren. Op zoek naar teams, formaties, grensoverschrijdend denken en handelen, multifunctionaliteit,… naar labels die geen labels zijn of juist wel!
Voor de derde editie van LABEL NOT LABEL gaat Ladda in zee met Smeraldina-Rima. Dit collectief heeft ondertussen 18 muziekuitgaven op z’n naam staan, maar runt ook een zeefdrukatelier en grafisch bureau.

*************************************

SMERALDINA-RIMA PRESENTEERT

Gunn-Truscinski Duo (VS)
Cian Nugent (IR)
Cam Deas & Sheldon Siegel (VK/BE)

*************************************

Gunn-Truscinski Duo (VS)

Een van de interessantste Amerikaanse gitaristen van dit moment is zonder twijfel Steve Gunn, een gitarist die bewust vermijdt om zichzelf te herhalen en constant naar nieuwe expressiemogelijkheden zoekt. Met zijn titelloze solo debuut (Onomato 2007) zette hij een koers in van ‘american primitivisme’ met marokkaanse- en raga-invloeden, om vervolgens via country blues op zijn tweede CD ‘Sundowner’, uit te komen bij de psych blues van zijn derde album ‘Boerum Palace’ (CD, Three Lobed Recordings 2009) en waarop hij met zang ook zijn songwriter kwaliteiten toonde. De volgende logische stap voor Steve Gunn was het om meer te gaan samenwerken met andere muzikanten. Nieuw is zijn samenwerking met John Truscinski, een drummer die hij al goed kende uit het drone folk trio GHQ waar hij ook deel van uit maakte. Van het Gunn-Truscinski Duo verscheen bij Three Lobed Recordings de LP ‘Sand City. Weliswaar ligt op dit album de leidende rol duidelijk bij het gitaarspel van Steve Gunn, maar bij deze vier direct in de studio opgenomen stukken is het zeldzaam om te horen hoe beiden op elkaar ingespeeld zijn. Compositie, improvisatie en intuïtie zijn hier geheel vervlochten.
(bron: http://dwars.radio6.nl/tag/steve-gunn/)

http://steve-gunn.com/

*************************************

Cian Nugent (IR)

Met zijn debuut CD ‘Childhood, Christian Lies And Slaughter’ (Incunabulum/audioMER. 2009) liet de jonge Ierse gitarist Cian Nugent al horen dat zijn instrumentale muziek weliswaar duidelijk beïnvloed was door oude countryblues en gitaar grootheden als John Fahey en Robbie Basho, maar dat hij ook wat ideeën en techniek betreft alles in huis had om verder te groeien. Deze belofte maakt hij meer dan waar op zijn tweede CD ‘Doubles’ die bij VHF Records uitkwam. Duidelijk is dat Cian Nugent zijn oor te luisteren heeft gelegd bij klassieke hedendaagse componisten. In de twee lange composities die op ‘Doubles’ te vinden zijn, onderzoekt hij de mogelijkheden om met spanningsbogen te werken en hoe hij ook andere instrumenten in zijn composities kan betrekken. Net als James Blackshaw en Alexander Turnquist vermijdt Cian Nugent overtuigend het gevaar om als gitarist in herhaling en eenduidigheid verstrikt te raken.
(bron: http://dwars.radio6.nl/2011/06/30/cian-nugent-doubles/)

http://www.myspace.com/ciannugent

*************************************

Cam Deas & Sheldon Siegel (VK/BE)

Toen de jonge Engelse gitarist Cam Deas vorig jaar zijn studie muziek aan de Universiteit van Sheffield afrondde, werd hij geïnspireerd door de vrije improvisaties van saxofonist en componist Anthony Braxton om de klankmogelijkheden van zijn gitaarspel en zijn 12-snarige akoestische gitaar onder de loep te nemen. Dit onderzoek leidde al snel tot de compositie ‘Quadtych’. In dit tamelijk abstracte vierdelige stuk past hij diverse toe speeltechnieken en zoekt tevens de grenzen op van de dynamische mogelijkheden van zijn akoestische gitaar. Daarnaast komt in de afzonderlijke delen van ‘Quadtych’ direct en indirect de invloed naar voren van de gitaarlegende John Fahey en de componisten Olivier Messiaen, Iannis Xenakis en Charlemagne Palestine. De lp ‘Qudtych Volume One’ met daarop de eerste twee delen, is een uitgave van Cam Deas’ eigen label Present Time Exercises.
(bron: http://dwars.radio6.nl/tag/cam-deas)

Voor deze gelegenheid speelt Cam Deas samen met Belgische jazz-improv-legendes Sheldon Siegel! Pas maar op!

http://www.myspace.com/camdeasmusic
http://www.myspace.com/sheldonsiegel
http://en.wikipedia.org/wiki/Cameron_Deas

*************************************

INKOM: 7 €
DEUREN: 19:00
AANVANG OPTREDENS: 19:30
OPTREDENS EINDIGEN STIPT OM 22:00
TOT 24:00 DJ HITSHITSHITS

LOCATIE
DOKkantine
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

www.smeraldina-rima.com
www.ladda.be
www.dokgent.be

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.